Waarom zijn doperwten in pot zoveel lekkerder dan verse dopwerwten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De reden is dat mensen niet meer gewend zijn aan verse doperwten. Smaak wordt net als vele andere dingen aangeleerd. Sommige mensen, jij bijvoorbeeld, hebben dit hele leerproces gemist. Waardoor wanstaltige creaties tegenwordig goed verkocht worden zie; macdonalds, aardappel anders etc.

Omdat ze in een substantie zitten waar smaakversterkers en suiker inzit en vers dan zijn ze gewoon puur zonder die meuk erbij.

Hmmmm, over smaken valt te twisten. Ik denk dat bij een potje extra suiker wordt toegevoegd.

Smaken verschillen, persoonlijk ben ik het niet met je stelling eens. Het verschíl in smaak komt van het pasteuriseren, waarbij de doperwten al worden voorverhit. Als je verse doperwten zou koken en deze goed vacuum verpakt een week laat staan komen ze qua smaak al een stuk dichter in de buurt van erwten uit pot. Hiernaast worden erwten niet in zuiver water maar in water met conserveringsmiddelen en -soms- zouten geconserveerd.

Dat komt omdat je gewend bent aan die smaak. Als je voortaan alleen nog maar verser doperwten zou eten, en over 3 jaar weer eens een pot openmaakt, dan vind je die minder lekker dan verse.

Die zijn niet lekkerder,alleen weten veel mensen de originele smaak niet meer,doordat er allemaal toevoegingen in de pot gedaan zijn.

Omdat dat doperwten in pot nog verser zijn bewaard daan verse doperwten.

Omdat jij geen smaakt hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100