Wat te doen wanneer je na het bakken van een appeltaart erachter komt dat je per ongeluk zout i.p.v. suiker hebt gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer eerst zelf of de taart nog te eten is. Als jij denkt dat je het aandurft, om het aan je gasten voor te schotelen, zou je het nog enigszins kunnen verbloemen door bovenop de taart poedersuiker en kaneel te strooien. Hier boven op zou ik dan nog een flinke toef enorm zoete slagroom spuiten. Eventueel kun je de boel ook nog wat garnereren eerst met geschaafde amandelen. En dan pas later de slagroom. Als je echt je best wilt doen om het nog wat te laten lijken kun je ook nog een bolletje vanilleroomijs naast de appelenpunt op het bordje leggen. Behalve de taart weggooien en opnieuw beginnen, kun je deze dingen alleen maar 'camoufleren' door te zorgen dat andere smaken gaan overheersen. Maar wees wel heel kritisch, als de smaken uiteindelijk zover door elkaar lopen dat niemand het meer als appeltaart herkent, zou ik snel naar de winkel rennen en daar een kant en klare halen. Óf als je nog genoeg ingredienten en tijd hebt, opnieuw beginnen.

weg gooien en naar de bakker hollen.

ff door de zure eh.. zoute appel bijten? en heel hard lachen natuurlijk.

In plaats van koffie kun je een glaasje wijn erbij presenteren, dan is het een hartig hapje, met een zoet tintje...eetsmakelijk!

Uithuilen en opnieuw beginnen.

Dan kun je hem alleen nog maar weggooien. An sich kun je best een hartige appeltaart maken door de suiker in het deeg te vervangen door zout (en iets leuks met de vulling te doen waardoor die niet meer per definitie mierzoet hoeft te zijn ; veel noten erdoor ofzo), maar NIET 1 op 1. Een snufje zout zou voldoende zijn voor ene hele taart, maar er gaat toch al snel een paar kopjes suiker door, en die maken de taart volledig oneetbaar. Sterker nog, als je de vulling net zo zout zou maken, zou je hem vermoedelijk kunnen laten drogen en tot het einde der dagen als decoratie in de vensterbank kunnen zetten. Zout deeg (3/4 deel bloem, 1/4 deel zout en een beetje vettigheid) is namelijk uitstekend boetseermateriaal. Dat zou dus een optie kunnen zijn. Voor consumptie is hij echter niet meer geschikt ; dat wordt uituilen en opnieuw beginnen, of als een speer naar de winkel voor (ingrediënten voor) een nieuwe appeltaart.

Even het deeg proeven. Is het op zich nog te eten, haal dan de appelvulling eruit, en maak er een hartige taart/quiche/goed gevulde pizza van. Is het niet meer te eten, bak of koop even snel een taartbodem of gebaksbodempjes, en lepel daar de vulling in.

Gebruiken als surprise materiaal.

Serveer het geheel als hartige taart met een 'tropisch' tintje met een flinke dot sambal en bijvoorbeeld sperziebonen. Kan best nog wel lekker zijn!

aan de vogels voeren met een flinke bak water erbij!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100