Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik makkelijk het vel van een Groninger droge worst of een Drentse metworst?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
6.5K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Waarom zou je die er af moeten halen ? Die velletjes kun je gewoon opeten, hoor.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Eensch!
Geef mij maar met vel, heerlijk!
De visite kan het echter niet altijd waarderen, vandaar mijn vraag.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De worst heel even in warm water leggen tot het velletje zacht wordt en dan trek je het er zo af
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een soort van wellen dus.
Het beste met warm water uit de kraan, of een beter heet water uit de waterkoker?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
tnx!

Andere antwoorden (3)

Snij de worst in stukken of in 2 helften (uiteinden verwijderen), maak een sneedje aan een kant en trek het velletje los. De een laat wat makkelijker los dan de ander.
Ikzelf eet het velletje altijd gewoon op trouwens.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je moet het vel er helemaal niet afhalen. Het vel maakt deel uit van de smaakbeleving. Zonder vel is de worst veel minder lekker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Even onder de warme kraan en het word makkelijker om het eraf te halen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding