Hoe maak ik Risoles?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Risolles op Indische wijze Voor de vulling: 500 gr gehakt halve prei 1 winterwortel 150 gr sperziebonen peper, zout 1 thl nootmuskaat 2 thl cayennepeper 1 dessert lepel ketjap Voor de pannenkoek: 1 ltr melk 1 pond bloem 3 eieren snufje zout panneermeel ( om de risolles in te wentelen) 1 ei en 2 dl melk ( voor het papje) * Gehakt rul bakken, dan de groenten fijnsnijden en samen met de kruiden toevoegen, op smaak brengen met zout. * Vulling af laten koelen. * Pannenkoekjes maken, de vulling er in rollen. * Rol door het papje en dan door de panneermeel. Bakken in zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.

De juiste benaming is Risolles. Als je dit intikt op Google vind je allerlei recepten. Een voorbeeld is in de link te vinden.

Bronnen:
http://www.recepten.net/recept.html?recept...

Ingrediënten van Risolles ■400 gram rundergehakt ■2 uien, fijn gesneden ■selderij (klein bosje), schoongemaakte en fijngesneden ■2 eetlepels bloem ■zout ■peper ■nootmuskaat ■1 pak pannekoekmix van koopmans ■800 mililiter melk ■5 eieren ■paneermeel ■olie om ze in te bakken Bereidingswijze van Risolles Doe de gesneden uien in een grote koekenpan en bak ze glazig. Voeg daarna de selderij toe en meng alles. Houd het vuur redelijk hoog en bak nu het gehakt erbij. Met een vork alle gehakt rul bakken tot het helemaal gaar is. Intussen kan de zout, peper en wat nootmuskaat erbij gedaan worden. Als laatste de eetlepels bloem over het mengsel strooien en alles nog goed omscheppen zodat het geheel wat zachter wordt. Laat dit afkoelen. Daarna pas de dunne pannekoeken maken waar geen gaatjes of scheurtjes in mogen zitten. Bak het beste in een goede anti-baklaag pan. Maak de pannekoekmix zoals op de verpakking staat beschreven en leg inmiddels ook twee borden klaar. Bak de pannekoeken zo dun als kan en leg ze op een bord als ze klaar zijn. Uit een pak kunnen er 20 stuks gemaakt worden. Terwijl de ene pannekoek aan het bakken is (vuur temperen na de eerste pannekoek), leg dan ongeveer anderhalve eetlepel van het gehaktmengsel aan het begin van de nog warme pannekoek en flap het voorste deel over het mengsel. Dan de zijkanten op en rol de pannekoek dan voorzichtig op. Leg hem op een ander bord om hem daar af te laten koelen. Zo de pannekoeken allemaal vullen en oprollen en paneren als ze weer afgekoeld zijn. Tot slot bakken in (zonnebloem) olie tot ze licht/middenbruin van kleur zijn. Ze smaken erg lekker met sweet chili sauce. Smakelijk eten!

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/snac...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100