Is het bereiden van groenten in de magnetron hetzelfde als stomen in een stoomkoker?

Mijn buurvrouw zweert er bij dat het wel degelijk hetzelfde is maar ik wou het toch nog even vragen voor alle zekerheid...

Dus zij bereid altijd haar groenten in de magnetron met behulp van een microgolfbestendige kookpot, daar doet ze al de ingrediënten in (groenten, aardappelen, vis, etc...) en ze voegt er een minimale hoeveelheid water aan toe, deksel erop en dan 8 à 10 minuten lang opwarmen op 900 watt. (Zie afbeelding onderaan, zij gebruikt zo iets)

Volgens haar is dit hetzelfde als stomen in een stoomkoker en behoud je evenveel vitaminen en mineralen hierdoor.

Mijn vraag is dus: in welke mate klopt dit? Of is het toch aangeraden om een speciale stoomkoker te kopen?

Aangezien ik twijfel wou ik het eerst even vragen, tips en adviezen zijn meer dan welkom...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, het is absoluut niet hetzelfde. In de magnetron wordt het eten op deze manier deels door de stoom gaar maar ook voor een groot gedeelte door de microgolven. In een stoomkoker wordt Er enkel door de stoom gegaard. Smaken verschillen natuurlijk maar in de magnetron gegaard eten vind ik een stuk minder lekker dan uit de magnetron. Miss hier gewoon een keer hetzelfde gerecht maken op de 2 manieren? Je kan ook stoommandjes kopen bij een toko. Die zet je op een pannetje kokend water...

Of je nu een elektrische stoomkoker, een bamboekoker of een magnetronbestendige plastic zak of schaal gebruikt, het stomen van groenten zorgt voor meer textuur, smaak en behoudt de voedingswaarde van de groenten.

Bronnen:
http://www.optimalegezondheid.com/gezondhe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100