Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is zelf geklopte slagroom gezond?

Slagroom uit een klein pakje bestaat uit het vette gedeelte van melk, met een vet percentage van 30%. Dit is naar mijn weten natuurlijk vet, tenzij het room in fabrieken wordt gemaakt.
Is het inderdaad natuurlijk vet en gezond om dit natuurlijk vet te eten?

Het beetje suiker erbij bij het kloppen maakt het natuurlijk weer en iets ongezonder verhaal.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Het klopt dat het natuurlijk vet is, maar dat geldt voor de meeste eetbare vetten. Melkvet (wat in slagroom zit) bestaat voor 60% uit verzadigde vetten. En verzadigde vetten zijn slecht voor hart en bloedvaten.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Slagroom, zelf geklopt of niet... is niet zo gezond. Verzadigde vetten komen van nature vooral voor in dierlijk vetweefsel of melk (en in bepaalde soorten plantaardige olie).
En verzadigde vetten staan er om bekend dat ze het cholesterol gehalte in je lichaam verhogen. Het goede cholesterol maar ook het "slechte" cholesterol.
Dus zaken als roomboter, spek, slagroom etc... kun je beter wat minder eten.
Ik zou niet direct beweren dat het per definitie ONgezond is als je kleine hoeveelheden eet. Maar er zijn veel verschillende voedingsdeskundigen met nog meer verschillende meningen daarover.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing