Is het gezonder (effectiever) om een kruid in zijn geheel te eten i.p.v. er thee van te maken?

De kruiden waar ik thee van maak zijn de volgende:

- Artisjok
http://www.nutrigiant.be/nl/producten/thee-en-kruiden/artisjok/

- Berkenblad
http://www.gekruid.com/berk.html

- Brandnetel blad
http://www.gekruid.com/brandnetel.html

- Paardenbloem blad
http://www.gekruid.com/paardenbloem.html

- Mariadistel

- Guldenroede kruid
http://www.gekruid.com/guldenroede.html

Ik drink de laatste tijd regelmatig kruidenthee maar ik vroeg mij af of deze kruiden nog effectiever zouden werken als men deze kruiden in zijn geheel zouden eten (mengen in gerechten of smoothies) in plaats van er thee van te maken en het op te drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van brandnetels en guldenroede kun je soep maken. Guldenroede kun je zelfs rauw eten (blaadjes) en paardenbloemen kunnen door een salade, hutspot en zelfs pannenkoeken. Veel van de thee die je drinkt zijn vochtafdrijvend. Het gaat erom dat je de stoffen binnen krijgt en het verschil (als je dezelfde hoeveelheid kruiden gebruikt) zal niet echt uitmaken. Je moet alleen opletten op o.a. verhitting. Er zijn kruiden bij die je (bijvoorbeeld als thee) in water doet dat maximaal 70 graden is omdat anders de werkzame stoffen stuk gaan. Sommige zelfs 80 graden. Als ik thee zet doe ik enkele centimeters koud water in een mok en giet er kokend water op. Dan is hij sneller aan die 70 graden. Daarna doe ik de thee erin. Probeer ook geen overmaat van kruiden te nemen. Bij sommige kruiden kan (te)veel ook niet goed zijn. Succes,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100