Ik val af terwijl ik meer eet, hoe kan dit?

Ik ben tijdelijk in het buitenland en sinds ik hier ben, ben ik vijf kilo afgevallen. Ik eet veel meer dan thuis en vaak ook ongezonder. Wel voldoende fruit, brood enzo en ik drink ook enorm veel. Hoe komt het dat ik afval? Ik vind het niet heel erg ofzo, maar ben bang dat dit er driedubbel aankomt wanneer ik weer thuis ben

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zijn dat je eerst te weinig at en dat je lichaam in de spaarstand zat. Nu eet je meer, en is je lichaam uit de spaarstand en val je weer wat af. Waarschijnlijk beweeg je ook meer en is het daar warmer? Hoeveel weeg je nu? Hoelang zit je al in het buitenland? Probeer wel zoveel mogelijk gezond te blijven eten, veel groente, wat fruit, eiwitten en vezels. Luister naar je lichaam en eet wanneer je honger begint te krijgen. Je lichaam geeft aan meer energie nodig te hebben. Als je blijft afvallen en je BMI dreigt richting ondergewicht te gaan, dan zou ik toch naar de huisarts gaan. Misschien heb je dan een virusje of zo.

Misschien beweeg je veel meer? Ik weet natuurlijk niet hoe zwaar je bent, maar als je een normaal postuur hebt dan is 5 kilo wel veel. Misschien is er iets met je stofwisseling? Hoelang ben je al in het buitenland? Nog maar net een maand of al veel langer? Dat speelt natuurlijk ook mee.

Lintwurm? Je weet soms niet wat voor parasieten er voorkomen in verre buitenlanden.

Misschien is de samenstelling van het voedsel anders, dan je gewend bent, met b.v. meer fruit en vezels en minder dikmakers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100