Eten Aziaten al honderden jaren sojabonen?

Ik hoor hier en daar dat Aziaten al honderden jaren dagelijks heel veel soja producten eten, klopt dit eigenlijk?

En is soja degelijk wel zo gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit klopt. De soja-boon komt uit Noord-China. De sojaboon is al duizenden jaren een belangrijk voedselgewas in het Verre Oosten. Het telen van soja in China kent een geschiedenis die al 6000 jaar oud is. Soja is heel gezond en is een goede vervanger voor melkproducten en vlees. Meer info: http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/artikelen/4917/hoe-gezond-is-soja Toegevoegd na 2 minuten: Aanvulling over de gezondheid van soja: Soja levert voornamelijk eiwitten, essentiële aminozuren en onverzadigde vetten. Uit diverse onderzoeken blijkt dat soja bij geregeld gebruik het slechte (ldl) cholesterolgehalte iets kan verminderen. Uit onderzoeken blijkt dat mannen iets minder kans hebben op prostaatvergroting en prostaatkanker als ze regelmatig soja eten. Soja zou ook aderverkalking tegengaan. Daar is echter nog geen hard bewijs voor geleverd. Duidelijk is wel dat in landen waar veel soja wordt gegeten, bepaalde soorten kanker iets minder dan gemiddeld voorkomen dan elders.

Nee, niet zoveel, ook eten ze geen rauwe soja, maar gefermenteerde. http://echtgezondeten.blogspot.com/2012/03/soja-nee-dank-je.html Waarom het ongezond is wordt in deze bron uitgelegd. http://www.osteopathietexel.nl/pages/voeding_soja.htm Zeker voor jonge kinderen is het ongezond soja te eten. Lees het stukje in de deze bron onder: "Jonge kinderen met een op soja gebaseerd dieet" http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/de-gevaren-van-soja Toegevoegd na 1 minuut: ps. Meestal plaats ik een link in de bron, maar ik krijg ze niet op de goeie volgorde. Daarom ook 2x het antwoord verwijdert en opnieuw geplaatst.

Aziaten eten al honderden jaren soja, niet in grote hoeveelheden maar meer als smaakmaker dan als eiwitleverancier. Bovendien laten ze de soja eerst fermenteren, waardoor enkele schadelijke stoffen geneutraliseerd worden, die o.a. onvruchtbaarheid bij mannen en kanker kunnen veroorzaken. Soja zou vele gezondheidsvoordelen hebben, zoals cholesterolverlaging, remming van osteoporose en verbetering van de cognitieve functies.Uit onderzoek blijkt dat allemaal niet aangetoond te kunnen worden.

Bronnen:
http://humrep.oxfordjournals.org/content/2...
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100