Is 2 keer per dag eten slecht als je tot 12 u slaapt ?

Nudat het vakantie is slaap ik altijd uit tot 11:30 of 12 u ofzo Maar dat betekend dat al mijn etenstijden veranderen en zo eet ik maar 2 keer per dag... Is dat slecht ? Ga ik er van afvallen of juist van bijkomen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ligt er totaal aan wat je eet, en hoeveel. Maar je slaapt wel erg veel zo. Kans is dat je stofwisseling vertraagd omdat je meer slaapt en minder vaak eet. Ik zou toch proberen om hooguit 9 uur te slapen, en op vaste tijden 3x per dag te eten. Beter voor je ritme. Toegevoegd na 2 minuten: Dus gewoon wekkers zetten voor je slapen en eetmomenten. En probeer er op te letten dat je o.a. genoeg groente en fruit binnenkrijgt per dag.

Wanneer je vakantie niet al te lang duurt is het niet zo erg.Wanneer je direct na je vakantie maar weer een vast patroon met vooral een goed ontbijt aanhoudt. Je zult van dit eet en slaapgedrag niet afvallen maar eerder aankomen.Dit omdat je meer slaapt en waarschijnlijk veel minder energie verbruikt.Ook is het meestal zo dat we in vakantie periodes meer snacks etc gebruiken dan wanneer we werken. Hele fijne vakantie !!

deed ik ook, maar daar ben ik mee gestopt daar word je eerder dikker van je verbruikt namelijk te weinig energy

In weekenden staan wij (gezin) vaak wel wat later op en eten twee keer maar tussendoor nemen we dan vaak wel wat meer en 's avonds ook. Ga je nu echt ook heel laat naar bed of lig je 12 uur in bed? Hoe vaak je eet zegt niets over goed of slecht want ik neem aan dat je ook wat tussendoor eet, dus na je avondmaaltijd nog? Dan ligt het er meer aan wat je dan eet en of dat wel gezond is. Als je totale dagmenu niet meer kcal bevat dan normaal en je slaapt niet langer dan normaal en je totale energieverbruik is niet flink omlaag gegaan door alleen maar te gamen en te slapen ga je er niet snel van aankomen. Of het 'slecht' is ligt meer aan wat je eet, gaat er nu meer chips in en cola ipv een boterham en een stukje fruit? Aankomen is een kwestie van energieinname-energieverbruik en heeft weinig te maken met hoe vaak je eet.

Wat heet slecht? Je zult er niet ziek van worden, maar je mogelijk wel aankomen. Ons lichaam houdt namelijk van gelijkmatigheid. Het is voor je lijn het allerbeste als je over de hele dag door kleine porties eet. Dus de hoeveelheid van de drie normale maaltijden verdelen in 6 of 8 kleinere maaltijden. Als je namelijk niet vaak veel eet, dan heb je kans dat een deel van het voedsel gewoon wordt verbrand en niet wordt opgenomen, dus neemt het lichaam mogelijk minder vitamines en mineralen op. En wat nog vervelender is dat je dan op een gegeven moment een lege maag krijgt, zodra er dan weer voedsel aangeboden word in je maag, zullen de hersenen het signaal geven dat alle overtollige suikers omgezet moet worden in vet en moet worden opgeslagen in het lichaam. Dat betekent vetgroei, dus: dikker worden. Houdt er ook rekening mee dat als je meer slaapt, heb je minder voedsel nodig. Mijn tip: eet over de hele dag, wees kritisch over wat je eet. Zuivel en vlees remmen de spijsvertering en zijn daarmee minder gezond. Eet dit dus echt met mate. ( en chips, koekjes, snoep etc... zijn geen eten ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100