Overleeft een dik persoon langer dan een dun persoon tijdens honger?

Er wordt gesproken over de zogenaamde vetreserves. Hoe werkt dat in de praktijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zal inderdaad het geval zijn. Als er helemaal geen eten te vinden is, zal de dikkere persoon uiteindelijk zijn vetreserves gaan aanspreken, het komt er dan gewoon op neer dat het vet wordt afgebroken tot brandstof voor de spieren.

Zelf denk ik dat een dik persoon niet langer zonder eten kan dan een dun persoon. Want het duurt een tijdje om vet om te zetten in energie, dus het zal erom hangen wie het het langst overleefd. (het is wel zo dat dikkere mensen het minder snel koud hebben dan dunne mensen)

bij gebrek aan voeding gaat het lichaam eerst vetreserves aanspreken, daar zijn ze ook voor bedoeld, dus ja, ik denk dat een dik persoon langer zal overleven. Bij een mager persoon wordt spierweefsel aangetast.

Een klein beetje overgewicht kan net de doorslag geven bij het overleven maar dan moet je wel een goede conditie als uitgangspunt hebben. Als je lichaam op de spaarstand gaat, en dat gebeurt bij niets tot veel te weinig eten, dan wordt die vetvoorraad maar zeer ten dele en langzaam aangesproken. Dat gaat namelijk gepaard met afbraak van spierweefsel omdat die energiebron veel sneller bereikbaar is bij lichamelijke stress, zoals uithongering. Die vetlagen waren oorspronkelijk vooral bedoeld om een hele winter lang mee te doen en worden daarom langzaam aangesproken bij weinig lichamelijke activiteiten. Om dezelfde reden is het niet aan te bevelen om meer dan een halve kilo af te vallen (vooruit, als je heel goed weet hoe dat moet een hele kilo). Toegevoegd na 1 dag: Een halve kilo, eventueel een hele, per week, voor de volledigheid.

Ik was als 11-jarige niet dik, maar stevig ; één bonk spieren. Ik kreeg een doorgebroken blindendarmonsteking met buikvliesontsteking, en moest 11 dagen aan het infuus - zelfs geen slokje water. Als ik geen reserves had gehad, was ik niet na 3 1/2 week broodmager uit het ziekenhuis gegaan, maar had de voorspelde 7 à 8 weken nodig gehad om te herstellen van de 8 uur durende operatie....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100