Hoeveel water in één keer?

Hoeveel water kan je in één keer opdrinken? Ga je er aan onderdoor als je 2 liter water in een keer opdrinkt? In onder de minuut bedoel ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

2 liter in een minuut haal je niet lijkt me zo...

ALS je het al weg kan krijgen door het gewoon op te drinken denk ik dat je maag gaat protesteren omdat deze teveel uitzet door al het water. (t is natuurlijk een behoorlijk volume) kans zit erin dat je weer wat retour krijgt :) het is natuurlijk te proberen mocht je de neiging niet kunnen onderdrukken :) teveel water drinken kan dodelijk zijn!! Watervergiftiging, is eigenlijk hyponatriëmie, zouttekort. "Door te veel water wordt het natrium in het bloed te veel verdund; dat kan schadelijke gevolgen hebben." meer info via de link

Bronnen:
http://www.destentor.nl/algemeen/binnenlan...

Als je er al in slaagt om twee liter water binnen een minuut op te drinken loop je wel een zeker risico op H2O-intoxicatie oftewel watervergiftiging. Lichaamscellen kunnen maar een beperkte hoeveelheid water opnemen zonder te barsten. Daarom is het altijd aan te bevelen om voldoende zout naar binnen te werken als je veel drinkt, ongeacht of je veel zweet of het grootste deel van het vocht kwijtraakt via de urine. Natrium en kalium zijn allebei nodig voor de vochthuishouding.

Wie te veel water drinkt, kan de natriumbalans in zijn lichaam verstoren. Watervergiftiging (hyponatremia) komt in de praktijk vrijwel alleen voor bij atleten die tijdens een wedstrijd veel zweten en daarna in één keer liters water drinken. Hoeveel water fataal is, hangt onder meer af van het lichaamsgewicht. In het algemeen geldt dat je niet meer dan drie liter per uur moet drinken.

Bronnen:
goeievraag

Ik heb het zelf regelmatig (ongemerkt) gedaan, 2 liter in 5 minuten of zo. Maar mijn lichaam is er wel aan gewend, ik weet niet hoe een 'ongetraind' persoon erop reageert. De vraag is meer waarom je het zou willen uitproberen? Nergens goed voor, je voelt je er sowieso een half uur flink beroerd door. Zeker als het water zonder electrolyten is. Drink met mate ;)

Waarom zou je 2 liter in een minuut willen drinken? Als weddenschap? Laatst stond er in de krant, amerikaanse student overleden na 9 liter water te drinken achter elkaar... Daar ergens ligt de grens dus, afhankelijk van je gezondheid. Ik zou als tip willen meegeven, drink verspreid over de dag 2 liter water, niet in 1 minuut ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100