Waarom stik ik bijna als ik snoep eet?

Als ik vooral toffees en chocola eet, krijg ik nog amper lucht door mijn keel en stik ik zowat. Ik begin er aan te wennen, maar het is eigenlijk best wel eng.

Komt dit doordat er zoveel suiker in snoep zit?
Ik ken iemand die dit met druiven heeft en er persé brood bij moet eten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het verstandig is om naar de dokter te gaan. Misschien heb je een allergie. Toegevoegd na 49 seconden: Hoewel allergie misschien overdreven is, maar het kan in ieder geval niet heel goed zijn.

Is het niet omdat het slijmerig wordt achterin je keel? Gewoon door het soort snoepgoed? Als het alleen van de suiker zou zijn, kun je het simpel uitproberen door op een suikerklontje te sabbelen. Zorg voor de zekerheid dat er iemand bij je is. Stel dat je echt niet lekker wordt... Het kan ook een beetje 'tussen je oren' zitten. Het is je een keer opgevallen, en nu denk je elke keer als je dit snoep eet: oja, daar krijg ik last van. En jawel, dan voelt het anders in je keel. Self fulfilling prophecy.

Zeker weten ALLERGISCH!!! Mijn moeder heeft het met kersen, ik heb het met teveel suiker en sommige appelsoorten. Mijn keel gaat dan echt ontzettend jeuken en krijg veel slijm in mijn mond. Gewoon afblijven dus. Doe anders op het ziekenhuis even bloed laten prikken, dan weet je binnen 3 dagen waar je allergisch voor bent. Marco

er zit melk in dit maakt slijm aan dit blijft in je keel zitten dus je luchtpijp ook, dus schraap je keel een paar keer goed en spuug dit ook goed uit en drink wat (GEEN melk)

Beide stoffen kunnen rond het strotklepje iritatie geven en een gevoel van prikkeling en daardoor verkramping. Er lijkt een soort kramptoestand te onstaan door die prikkel. Ik zou aan een deskundige vragen wat er precies aan de hand is en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100