Moet je bladspinazie koken als je het in een smoothie wilt gebruiken?

Ik heb begrepen dat je bladspinazie normaal gesproken rauw kunt eten in je smoothie. Nu zie ik bij onderstaande ingevroren bladspinazie staan dat deze eerst gekookt dient te worden, terwijl normale spinazie alleen maar opgewarmd hoeft te worden. Kortom kan de ingevroren bladspinazie gewoon zonder te koken de blender in?

http://www.ah.nl/producten/product/wi62833/ah-biologisch-bladspinazie-deelblokjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een smoothie maakt gebruik je VERSE spinazie, dat is het recept. Diepvries / ingevroren bladspinazie is om te koken en bij de warme maaltijd te eten. Antwoord op je vraag: het is niet de bedoeling om hier een smoothie van te maken . > ik heb begrepen dat je bladspinazie normaal gesproken rauw kunt eten in je smoothie : JA maar dat is dus VERSE.

Spinazie kan je ook uitstekend als salade maken. Het valt onder de alternatieve slabladeren. Er is dan ook geen noodzaak om spinazie altijd te koken. Er zitten geen schadelijk stoffen voor de gezondheid in, die door koken geneutraliseerd moeten worden. Juist de jonge blaadjes spinazie die op dit moment aangeboden worden, zijn heerlijk sappig om nu in een smoothie toe te voegen aan je fruit en vocht. Wist je dat je dit ook goed met broccoli, bleekselderij, rucola, boerenkool, andijvie enz. kunt doen? Het best gebruik je voor een groene smoothie zo'n 60% fruit en 40% groenten. Je kunt het beste beginnen met veel fruit en langzaam kleine porties groenten omdat het erg wennen is in het begin aan de smaak. Het feit dat je de diepvries bladspinazie eerst moet koken ligt hieraan; Diepvries spinazie wordt slechts kort geblancheerd voor het invriezen. Spinazieblad en vooral de stelen, bevatten veel oxaalzuur. Dezelfde stof die in rabarber voorkomt. Die stof geeft achter je tanden een soort ruw gevoel. De diepvriesspinazie wordt vooral gemaakt van de grotere, grovere en stuggere bladeren en wordt daarom meestal verwerkt in warme gerechten. Juist dit oxaalzuur verdwijnt met het kookvocht van de spinazie. Omdat het bij geroerbakte spinazie grotendeels bewaard blijft, wordt meestal wat room(kaas) o.i.d. toegevoegd om de smaak te verzachten. In een smoothie zal je hier minder last van hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100