Waarom stoppen mensen gelatine in snoep?

Snoep met gelatine is niet vegetarisch.Waarom doen ze er dan gelatine in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gelatine zorgt voor binding van de ingrediënten. Het is goedkoop (want het is eigenlijk een afvalproduct) en eenvoudiger te bewerken dan bijvoorbeeld pectine en guargom. In de loop der jaren ben ik hier al vegetariër wel redelijk gewend aan geraakt. Houd er rekening mee dat gelatine ook wordt gebruikt in veel toetjes (met name mousse en pudding). Ook wordt het in wat minder voor de hand liggende producten gebruikt, zoals pepermuntjes, gevulde brie, taart en 'verse' roomkaas.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/national/versl...

Di wordt gebruikt om soepjes er mooi uit te laten zien. Snoep is hierdoor taaier, zodat de vorm mooi blijft, glanzen mooier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100