Welke ingredienten kunnen in veganistische maaltijden eieren vervangen?

Qua eigenschappen , maar ook qua smaak.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat niet 1 ingrediënt dat álle eigenschappen van ei én de smaak kan vervangen. Maar er bestaan wel een aantal ingrediënten die heel goed één of meerdere eigenschappen kunnen vervangen, dus dan moet je per recept kijken wat het beste alternatief is. Gewone ingrediënten: Banaan (1 ei = 0.5 banaan, goed rijp, gepureerd of goed geprakt) Zijdetofu (1 ei = 60ml gepureerde zijdetofu), te koop bij Aziatische winkels Gemalen lijnzaad (1 ei = 2.5 eetlepel lijnzaad plus 3 eetlepels water), oa. te koop bij sommige supermarkten en bij biologische winkels. Yoghurt of sojayoghurt (60ml yoghurt = 1 ei), sojayoghurt is te koop bij veel supermarkten en bij biologische winkels Kala namak (Black Salt, zwart zout, kan je toevoegen aan bijvoorbeeld geprakte tofu om een soort scrambed egg variatie te maken), te koop bij sommige Indiase en Aziatische winkels, webwinkels Veggiedeli (http://www.veggiedeli.nl) en Vegan Mission (http://www.veganmission.nl) Speciale ei-vervangers: No-Egg, een ei-vervanger, oa. te koop bij winkelketen http://www.detuinen.nl/ en allerlei webwinkels. MyEy VollEy, EyWeiss en EyGelb, dit zijn ei-vervanger, eiwit-vervanger en eigeel-vervanger, geschikt voor in voorgerechten, hoofdgerechten, dessert, gebak, te koop bij Veggiedeli. The Vegg, een eigeel-vervanger, te koop bij http://www.veggie4u.nl/ in Den Haag en Veggiedeli. Ik weet niet precies voor wat voor soort maaltijden je het zoekt, dus ik noem maar gewoon zoveel mogelijk. In sauzen: MyEy VollEy, The Vegg Spiegelei: MyEy EyGelb met MeyEy EyWeiss In pannenkoeken: banaan, gemalen lijnzaad, ei kan eventueel ook gewoon weggelaten worden Eierdooier: MyEy EyGelb, The Vegg In mayonaise: No Egg Eismaak: Kala Namak Lemon curd: The Vegg In cakes: (soja)yoghurt, banaan, zijdetofu, no-egg, gemalen lijnzaad (met mate), In koekjes: Gemalen lijnzaad, zijdetofu In brownies: Zijdetofu In chocolademousse ed: MyEy Eiweiss In meringues: No Egg In muffins: Banaan, (soja)yoghurt, gemalen lijnzaad, In quick breads: Banaan, (soja)yoghurt In taartbodems: No-Egg Zie hier voor meer informatie (over wat je wanneer kan gebruiken, hoeveel, verkoopinfo etc.): http://wiki.veganisme.org/index.php/Eivervangers

Door fijngemalen lijnzaad te mengen met water of een andere vloeistof kun je een ei-achtige massa maken

Bronnen:
http://vegetus.nl/ingredienten/lijnzaad

- Paddenstoelen - Chiazaad (of lijnzaad)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100