Hoe voorkom je dat ongeschilde appels bruin worden?

Naar het werk neem ik altijd een appel mee in mijn tas. Ik merk echter dat deze vaak bruin is als ik deze op ga eten. Hoe voorkom je dit?

De appel is overigens ongeschild en hij smaakt ook niet echt meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk ben je tijdens het vervoer blauwe plekken aan het veroorzaken bij de appel door botsingen met andere voorwerpen in de tas, of tijdens het neerzetten. Een oplossing zou kunnen zijn om je appel (met wat keukenpapier ter isolatie) in een bakje te doen. Zo is hij beter beschermd,

Door 'm in een harde plastic doos mee te nemen. Waarschijnlijk komt de appel in jouw tas teveel in de verdrukking, en kneust wat het bruin worden veroorzaakt. Je kunt tegenwoordig speciale fruitdozen kopen.

Appels worden bruin op plekker war er druk op wordt uitgeoefend. Door de appel in een speciale appelbox te bewaren, wordt deze niet meer beurs oftewel bruin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100