Ik ga binnenkort een week naar Spanje, hoe kan ik toch vegetarisch eten daar?

Want ik ben er vaker geweest toen ik nog niet helemaal vegetariër was, en kon nooit iets vinden.

Toegevoegd na 4 minuten:
en dan bedoel ik eigenlijk uit de supermarkt, dus als je niet uit eten gaat en zelf gaat koken. vegaburgers zullen ze wel niet kennen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je zelf kookt? Oh, maar dan is het simpel. Je hebt helemaal geen vegaburgers, tofubrokken en meer van dat soort kant-en-klare vleesvervangers nodig om goed vegetarisch te eten. Kook gewoon lekkere maaltijden met de nadruk op groenten. Gebruik je daar melkproducten en eieren bij, dan kom je echt niets tekort. Ook uit noten, peulvruchten, granen en paddestoelen haal je voedingsstoffen die een ander uit vlees zou halen. Loop eens binnen bij een grote boekhandel en bekijk de vegetarische kookboeken. Daar is tegenwoordig een ruime keus in. Er zijn genoeg recepten voor heerlijke vegetarische maaltijden zonder kant-en-klare vleesvervangers. Het beste koop je een boek met een mediterrane insteek, zoals Mijn keuken van de zon. Dat sluit meer aan bij de ingrediënten die je in Spanje zult kunnen krijgen dan één van de vegetarische kookboeken met meer Indiase insteek.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...

Door geen vlees te eten en ook geen vis. Dus: ensaladas (salades), patatas bravas (aardappelen), tortillas (zonder spek), gazpacho, lekkere kazen zoals manchego en cabrales, pan amb tomaquet (in Catalonië) en verduras (groenten), omeletten e.d. smakelijk eten. Que aproveche !

Hier op dit forum voor vegetariers vind je heel veel informatie over vegetarische restaurants. Maar dat bedoel je dus niet. http://www.vegatopia.com/smf/index.php?board=6;action=display;threadid=5505 Maar verder is Spanje niet zo'n achterlijk land hoor. Mijn ervaring is dat ze in de grote supermarkten wel zowat alles verkopen wat je hier ook kan kopen. Moet je alleen even naar de Spaanse termen zoeken, zoals "naturista".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100