Bestaat er een vegetarische salamie?

En dan met de smaak van salamie. Ik eet geen vlees, maar af en toe mis ik salamie. Bestaat er iets vegetarisch dat hiernaar smaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij Veggiedeli (Nederlandse webwinkel met vegetarische producten, zie bron 1) verkopen ze 3 soorten vegetarische salami van het merk Wheaty, en 1 soort van het merk Vegusto. Misschien dat ze die van Wheaty ook wel bij sommige biologische winkels verkopen. Vegan Wonderland is een Duitse webwinkel die een heleboel soorten vegetarische salami verkoopt en zij verzenden ook naar Nederland, maar dan heb je natuurlijk wel wat hogere verzendkosten. Toegevoegd na 16 uur: Het Duitse merk Viana heeft ook een vegetarische salami. Oa. te koop bij Hofwebwinkel (zie 5e bron). Sommige biologische winkels verkopen vleesvervangers van Viana, dus daar zou je ook kunnen kijken of ze dit product hebben en anders kunnen verkopen.

Bronnen:
http://www.vegan-wonderland.de/catalog/adv...
http://www.veggiedeli.nl/zoeken?q=salami&m...
http://www.vegusto.com/index-en.html
http://www.wheaty.de
https://www.hofwebwinkel.nl/easyorder.b2c/...

Ja dat bestaat. Bij een natuurwinkel kun je het soms kopen. Ook bij Odin kun je het af en toe bestellen. Toegevoegd na 53 seconden: De structuur is iets anders maar het smaakt redelijk naar salami.

Bij de Turkse kebap tenten waar vaak ook groente en fruit word verkocht bijv (heliopolis) meschien ooit van gehoort daar hebben ze die soorten nep vlees als ik het zo mag noemen echt waar ik meen het daar kun je dat vaak kopen want is in een supermarkt niet aan tekomen om dat er weinig vraag naar is maar Turken hebben het geloof snapje suc6 wel een + duimpje hè haha

Bronnen:
tja

Dat verkopen ze sinds kort bij Super de Boer,het ligt,stom genoeg,bij de verse vleeswaren.

Bij Albert Heijn hebben ze ook een redelijk assortiment aan vegetarische vleeswaren. of daar Salami bij zit weet ik niet.

Ja bestaat zeker, maar dat is in de eerdere antwoorden al te zien. De smaak van salami zit voor een groot deel in de knoflook die erin verwerkt is samen met de "rooksmaak" van de worst zelf. Een mengsel van rookzout met knoflook wil dan ook wel eens helpen. Op de pizza of zo voor de bite kun je dan gewoon Quorn o.i.d. gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100