ik heb aardappelpuree over, kan ik dit in de frietpan (in bolletjes) bakken?

de aardappelpuree is gemaakt van aardappelen met schil, knoflook, melk en boter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Roer, afhankelijk van de hoeveelheid, 1 of 2 eidooiers door de puree. (Dit zorgt voor binding, anders vloeit door de hitte van het vet de puree helemaal uit.) Rol de balletjes puree door het paneermeel, en laat ze in de koelkast door en door koud worden. Je kunt ook torentjes puree op een bakplaat (als je hebt, even bakpapier er onder) spuiten. Die kun je in de oven bakken. Succes en smakelijk eten

Ja indien te vochtig is dit geen probleem, pas wel op met spatten. Toegevoegd na 44 seconden: Niet te vochtig bedoel ik.

Zeker, maar wel eerst even paneren voor het broodnodige krokante 'schilletje'........

Neeeeeee! Kan je gelijk je frituurvet of -olie weggooien :(

Dan zou ik het wel iets dikker maken, bv aanlengen met aardappelpureepoeder uit een pakje, en dan paneren. Als het te dun is loopt de hele blubber in je olie, en dat wil je vast niet. Toegevoegd na 1 minuut: Voor de zekerheid zou ik het uitproberen in een klein pannetje met olie, is tenminste niet al je olie verpest.

Dit kan prima. Om van de aardappelpuree een stevige massa te maken en op smaak te brengen kun je eventueel wat bloem (meel) zout, peper en nootmuskaat toevoegen. Vervolgens draai je er bolletjes van. Deze bolletjes even door de paneermeel wentelen om vervolgens te frituren. Eet smakelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100