Wat is een lekker recept met spinazie?

Met spinazie als een belangrijk ingrediënt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lekker en simpel: spinazie ovenschotel. Één laag aardappelen in dunne plakjes, een laag aardappel-anders, laagje gekookte eieren in plakjes, dan een goede laag spinazie, vers of uit pot. Dan weer een laag dunne plakjes aardappel en sluit af met een laag aardappel anders. Oven op 180 graden, drie kwartier tot een uur. Aardappels moeten zacht zijn, eet smakelijk.

Uitje, een peper en knoflook fruiten in olijfolie. Rundergehakt er doorheen roeren, zout, peper en een beetje ketjap toevoegen en gaar laten sudderen. Verse champignons er bij. Vocht laten verdampen of verwijderen. Twee(ongeveer tot de spinazie geslonken is) minuten hierin de spinazie roerbakken. Heerlijk met rijst en een komkommersalade.

Er zijn onvoorstelbaar veel mogelijkheden met deze heerlijke groente! Als ik vandaag iets met spinazie zou maken zou het spinazie met feta in bladerdeeg worden. Gekookte verse spinazie mengen met blokjes feta, nootmuskaat, peper en wat fijngemaakte beschuit. (eventueel wat knoflook, creme fraiche of/en een lepeltje mierikswortel toevoegen) In bladerdeeg verpakken en in de oven ermee. Serveren met hardgekookte eieren of gevulde tomaatjes met ei + : rijst, mihoen, aardappelpuree of gekookte nieuwe piepers.

je moet eens kijken op www.letscookit.tv staan heerlijke gerechten op

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100