Welke krabben worden hier meestal gegeten ?

In één van de vorige vragen vroeg er iemand hoeveel soorten krabben er bestaan ( of hier bestaan )
Kom ik op de vraag welke soorten worden hier gegeten ?
Ik ken eigenlijk alleen de King-Krabben (in blikken doosjes)

Weet jij het antwoord?

/2500

(Rode) Koningskrab (vaak uit Noorwegen, bron 1), blauwe krab (bron 2), Chinese wolhandkrab (bron 3), en Noordzeekrab (bron 4). Daarnaast heb je surimi (bron 5) dat gezien wordt als "imitatiekrab" maar bestaat uit witvis met smaakstoffen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Noordzeekrab
http://nl.wikipedia.org/wiki/Surimi
http://www.culinair.net/index.php?action=i...
http://www.culinair.net/index.php?action=i...
http://www.foodlog.nl/geknipt/bericht/culi...

De meeste vulling zit in Crabzilla, een krab van 15 kilo. te vangen in SeaLife. De krab die in Nederland wordt gegeten is de Noordzeekrab als je in Zeeland eet. Anders krijg je meestal Japanse krab (tegenwoordig soms ook Noorse) die naar Marokko wordt verscheept en gekookt en hier weer "vers" wordt gegeten.

Bronnen:
http://sites.rvu.nl/page/1139/nl
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/opme...
http://www.youtube.com/watch?v=zCuGlQjQWQE

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100