Wat kan ik nog meer doen met ontbijtkoek?

Heb een nogal uitgedroogde ontbijtkoek liggen, aan de ene kant vind ik het zonde het zo weg te gooien maar echt lekker om zo te eten is het ook niet meer.

Iemand ideeën wat ik hiermee kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan het gebruiken in je maaltijd. Ik heb eens een heel lekker recept gehad met varkensvlees, bier en ontbijtkoek. Als je interesse hebt, kan ik het voor je proberen op te zoeken.

Is sukadelapjes met ontbijtkoek en rozijnen misschien iets.....?

voor de snelle hap in een schaaltje melk met suiker

Een nepdrol van maken, beetje water, beetje kneden en boetseren... kan je een hoop lol mee hebben natuurlijk. Helemaal als je er dan toch nog van 'proeft'

Dik met boter besmeren of in grove kruimels door de vla.

Hamlapjes in blokjes aanbraden, uisnippers erbij, champignons, smalle perzikpartjes (of uit blik)peper,zout, beetje knoflookpoeder even bakken en afblussen met trappistenbier, ontbijtkoek in de saus verkruimelen en laten garen. Evtl. nog wat binden met maizena als je een dikkere saus wilt. Heerlijk bij rijst!

Maak er een hete saus van door het in stukjes de knippen of snijden, knoflook, ui en spaanse peper erbij en even laten trekken op zacht vuur tot het een beetje gebonden is. Heerlijk bij stoofvlees of tofu. Nog een beetje rijst erbij, of zelfs met patat is dit heerlijk! Overigens, als 'snekkie' bij de borrel is geroosterde ontbijtkoek met sambal ook een leuke! Toegevoegd na 1 minuut: Oh en ook lekker verkruimeld door een fruitsalade of fruitontbijtje..

Lekker door de Broodpap Ingrediënten voor 2 personen Halve liter melk - stukjes citroenschil - snufje kaneel - 6 sneetjes oud brood of wat oud brood en wat oude ontbijtkoek - 50 g suiker - klontje boter - naar smaak: fruit en noten Bereidingswijze Breng de melk met het stukje citroenschil langzaam aan de kook. Voeg het brood en de ontbijtkoek eraan toe als de melk heet is. Laat het door en door zacht worden en klop het met een garde fijn. (Een kwestie van smaak, dat fijnmalen van het brood; sommigen scheuren het brood eerst in stukken en laten het verder met rust. Dan krijgt u pap met stukken brood erin (vooral de in melk geweekte korstjes van het brood zijn lekker!). Los de suiker en kaneel in de pap op en verwijder de citroenschil. Dien de pap warm op, en vergeet niet er een klontje boter en eventueel fruit en noten op te leggen. Variatie = cake De pap in een cakeblik bakken in de oven.

misschien vinden de 'vroege' vogeltjes het lekker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100