Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik zoek een goed recept voor een dressing, liefst zoet en op basis van yoghurt of andere zuivel. Gebruik: bij fruit en bij bleekselderij

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
3.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

1 bekertje bulgaarse yoghurt ( 125 gr.),
1 eetl. schenkstroop,
2 eetl. citroensap,
beetje zout,
witte peper uit de molen naar smaak.

Deze dressing is heerlijk bij een salade waarin ook vruchten en/of noten, in verwerkt zijn. Ook met bijv. pijnpitten erdoor.
Je kunt yoghurt trouwens ook goed met honing of een lepeltje honing-mosterd mengen om er een zoeter smaakje aan te krijgen.
(Lees meer...)
amc
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Echt heel erg lekker!

Andere antwoorden (5)

Ingrediënten

2 1/2 eetlepel mayonaise (yogonaise, of anders mayo met yoghurt gemengt),
beetje melk,
beetje paprikapoeder,
suiker naar smaak,
evt. beetje mostert,
evt. iets knoflook.
Hulpmiddelen

Kommetje en een lepeltje
Bereidingswijze

Doe de mayonaise in een kommetje, doe er scheutje melk bij.
maak er een smeuige massa van.
Doe er de paprikapoeder door, niet te veel.
dan de suiker. goed mengen!!! Doe dan evt. knoflook en /of mosterd erdoor.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een dressing die goed combineert met fruit is yoghurt-gemberdressing. De dressing is pittig en zoet en is zeer eenvoudig te maken.

Ingrediënten:
potje stemgember
yoghurt
suiker (of een zoete siroop)

Werkwijze:
Maak 3 bolletjes gember zeer fijn.
Voeg hier een flinke scheut yoghurt aan toe.
Meng dit met wat peper en zout door elkaar.
Zoet de dressing naar smaak.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Yochurt met een scheutje gembersaus. Een beetje peper en zout er eventueel doorheen. (Peper haalt de smaak van aardbeien naar boven.)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Meng wat yoghurt (of soja-yoghurt) met iets frambozenazijn en heel weinig peper. Verrassend lekker! Als het echt zoet moet zijn, doe er dan iets honing bij.

Ik heb een ananas-salie in de tuin, een echte aanrader voor zoete dressings, cocktails en thee. Fijngesnipperd blad door de dressing is helemaal top!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Naast gember meng ik sinaasappelsap door de yoghurt. En wat sinaasappelschilrasp. Geeft een frissere smaak. En maakt het wat zoeter. Ook lekker als saus bij Barbecue of Gourmetten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding