Ik zoek een goed recept voor een dressing, liefst zoet en op basis van yoghurt of andere zuivel. Gebruik: bij fruit en bij bleekselderij

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1 bekertje bulgaarse yoghurt ( 125 gr.), 1 eetl. schenkstroop, 2 eetl. citroensap, beetje zout, witte peper uit de molen naar smaak. Deze dressing is heerlijk bij een salade waarin ook vruchten en/of noten, in verwerkt zijn. Ook met bijv. pijnpitten erdoor. Je kunt yoghurt trouwens ook goed met honing of een lepeltje honing-mosterd mengen om er een zoeter smaakje aan te krijgen.

Ingrediënten 2 1/2 eetlepel mayonaise (yogonaise, of anders mayo met yoghurt gemengt), beetje melk, beetje paprikapoeder, suiker naar smaak, evt. beetje mostert, evt. iets knoflook. Hulpmiddelen Kommetje en een lepeltje Bereidingswijze Doe de mayonaise in een kommetje, doe er scheutje melk bij. maak er een smeuige massa van. Doe er de paprikapoeder door, niet te veel. dan de suiker. goed mengen!!! Doe dan evt. knoflook en /of mosterd erdoor.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/525862/koken/recept/...

Een dressing die goed combineert met fruit is yoghurt-gemberdressing. De dressing is pittig en zoet en is zeer eenvoudig te maken. Ingrediënten: potje stemgember yoghurt suiker (of een zoete siroop) Werkwijze: Maak 3 bolletjes gember zeer fijn. Voeg hier een flinke scheut yoghurt aan toe. Meng dit met wat peper en zout door elkaar. Zoet de dressing naar smaak.

Yochurt met een scheutje gembersaus. Een beetje peper en zout er eventueel doorheen. (Peper haalt de smaak van aardbeien naar boven.)

Meng wat yoghurt (of soja-yoghurt) met iets frambozenazijn en heel weinig peper. Verrassend lekker! Als het echt zoet moet zijn, doe er dan iets honing bij. Ik heb een ananas-salie in de tuin, een echte aanrader voor zoete dressings, cocktails en thee. Fijngesnipperd blad door de dressing is helemaal top!

Naast gember meng ik sinaasappelsap door de yoghurt. En wat sinaasappelschilrasp. Geeft een frissere smaak. En maakt het wat zoeter. Ook lekker als saus bij Barbecue of Gourmetten.

Bronnen:
http://www.brechtbakt.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100