Hoe maak je glazuur voor op cupcakes en taarten?

Ik wil graag dat het zacht blijft en dat je niet het korrelige van de suiker proeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vloeibaar glazuur of royal icing Ingrediënten: 2 grote eiwitten 450 gram poedersuiker voedselkleurstof 2 theelepels water Bereidingswijze: Meng de ingredienten 10 minuten met een mixer tot een massa die zachte pieken vormt. Voeg meer druppels water toe als het te hard blijft. Als het te dun blijft 2 minuten langer doorkloppen. Verdeel over de bakjes en meng druppels kleurstof door het glazuur. Nu kun je de koekjes versieren. De eerste laag laten drogen voordat je een andere kleur opbrengt. Serveertips: Dit glazuur smeert makkelijk en droogt snel. Met deze hoeveelheid kun je veel koekjes versieren in verschillende kleuren. Verdeel de witte versie over verschillende bakjes en maak dan op kleur. TIP: Het aangemaakte glazuur kun je in afgesloten bakjes wel een tijdje in de koelkast bewaren. Alleen de versies met boter of eiwit niet langer dan een paar dagen.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/1117495/koken/recept...

op de onderstaande site staat hoe je glazuur kunt maken

Bronnen:
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=...
http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/tips...

Gebruik bakkerspoedersuiker en het wordt heel erg fijn geen suiker korrels.

Bronnen:
www.deleukstetaarten.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100