Hoe zet ik een barbeque aan?

Ik heb een gewone barbeque met kolen en briketten en ik heb ook aanmaakblokjes. Is het handig om aluminiumfolie op het middelste rooster te leggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Blokje onderin leggen, kolen er overheen leggen tot je het blokje nog net kan aansteken. Blokje aansteken en als deze goed brand eventueel extra kolen er bovenop. Dan laten branden en pas de kolen uitspreiden als je ziet dat de gloed zich goed door de kooltjes verspreid heeft. Er is geen alu folie nodig.

Als je barbequesmaak aan je vlees wil,dan kan je beter geen folie erop leggen. Wel leg ik aluminiumfolie op de bodem en daar de kolen op.Dat maakt later het schoonmaken een stuk gemakkelijker.

Ik gebruik nooit aanmaakblokjes, stinkt me teveel. Gewoon wat proppen krantenpapier en daarop wat droog sprokkelhout/sprokkeltakjes. Zodra het hout lekker brandt een 'bergje' houtskool/briketten erop. Als dat kluitje lekker gloeit, uitspreiden. Het wordt vast een feest, succes.....!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100