Wordt pittige of hete saus milder bij verhitting?

Ik heb het idee dat pittige of hete saus in van die kleine flesjes (zoals van Lousiana of Heinz) een stuk minder sterk worden als ik het mee bak met vlees of op een vooraf op een tosti doe. Het is een hypothese maar ik ben benieuwd of hier misschien een kern van waarheid in zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet 'het idee'....pittige smaken worden inderdaad iets zwakker bij meebakken. Vaak omdat er vet aan te pas komt en vet zwakt pittige smaken iets af. Een te hete saus maak je ook altijd iets minder heet door er room door te roeren. Ook een gebakken ui smaakt toch milder dan een rauwe? Toegevoegd na 7 minuten: Indien je pittige uien lang laat stoven, zal je ook zien dat hij zelfs zoet gaat smaken. Hierbij spelen waarschijnlijk de zoetheid (fructose, glucose,sucrose) en d eiwitten een rol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100