Hoeveel van het totale vet in bv kaas kan je verwijderen door het te verwarmen en af te deppen?

Ja dus stel,
je legt een plakje kaas van pak 100 kcal met 10 gram vet (10x9=90kcal) en 2,5 (2.5x4=10 kcal)gram eiwit, en je steekt dit in de magnetron zodat de kaas smelt en je dus zo een 'vetlaagje' bovenop je kaas krijgt, stel dat je dit er af schraapt, hoeveel kcal/gram vetten ben je dan kwijt ?
Is dit te verwaarlozen of kan het wel degenlijk gunstig zijn in bv een dieet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je maar lang genoeg verwarmt, zal al het vet uit de kaas smelten. Dan houd je vrijwel alleen het eiwit over. Dit ziet er uit als de achtergebleven resten in een tosti-ijzer. Het smaakt heel zout en bevat veel minder calorieën. Het eiwit is wel gezond, maar het in verhouding grote percentage zout niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100