hoe Kook ik het beste sushirijst?

Ik heb nu al meerdere malen sushi proberen te maken, maar de rijst mislukt al-tijd! Ik volg precies de gebruiksaanwijzingen, maar het verbrand altijd. Ook heb ik al heel wat varianten gehoord over hoe je de rijst moet koken (elke vepakking en elke site weer iets anders), maar het zou fijn zijn om het van een ervaringsdeskundige te horen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het toeval wil dat ik gisteren sushi heb gemaakt. Pandan rijst gebruikt en tien minuten laten koken, in ruim water. Daarna afgieten en toen laten uitdampen met de deksel half erop. De rijst was een beetje te zacht. Rijst goed koken is niet eenvoudig. Het merk of soort verschilt en je hebt dus ervaring nodig per type. Mijn advies is: meer water gebruiken en korter laten koken. Indien de rijst te hard is dan nagaren in de magnetron.

Het belangrijkste is ... heb ik begrepen ... g.e.d.u.l.d. ... niet in haast .even. de sushirijst maken/koken. Het is een klus. Ook heel belangrijk: neem SUSHI-rijst... dus niet een 'gewone'. http://www.aziatische-ingredienten.nl/sushirijst/ Op deze link staan 'tips, weetjes en recepten : handig. NB. Het geheim van goede sushirijst: geen shortcuts bij het wassen, wees geduldig, gebruik goede kwaliteit, niet te oude rijst, waaier de rijst zo snel mogelijk koel, schep voorzichtig zoals je eiwitten door een beslag zo scheppen, altijd op kamertemperatuur eten. http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-sushirijst/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100