Hoe kan ik voorkomen dat mijn kokoskoekjes keihard worden?

Voor het eerst kokoskoekjes gebakken met alleen kokosschaafsel en gecondenseerde melk (in de avond). Volgende ochtend waren ze keihard geworden. Hoe kan dit en hoe kan ik dit voorkomen? Iemand tips?

Toegevoegd na 46 seconden:
Ik heb ze in een Tupperware doos bewaard en goed laten afkoelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ze wel vaker gemaakt met alleen gezoete gecondenseerde melk en ze waren dan bij mij zacht en dat bleven ze ook. Er kunnen enkele opties zijn waardoor ze hard werden... misschien heb je ze te plat gemaakt of niet goed afgesloten in de bewaardoos? Koekjes die in een metalen koektrommel zitten, zullen knapperiger blijven en koekjes die je in een zo mogelijk luchtdichte doos bewaart, zullen zachter worden. In een luchtdichte doos zal de lucht en daarmee het vocht in de koekjes, in de doos blijven zitten waardoor de koekjes zachter kunnen worden, of zacht blijven. In een metalen trommel echter blijven koekjes knapperig omdat hier het vocht uit de koekjes langzaam verdwijnt door de kiertjes in de trommel. Probeer eens om de lucht zoveel mogelijk uit de Tupperwaredoos te drukken, door een puntje van de deksel op te tillen en de deksel in te drukken...daarna snel goed afsluiten. Je heb dan een goede kans dat de koekjes na een dag of twee al zachter gaan worden. Bedenk ook dat je met dit deeg beter bolletjes kunt maken dan platte koekjes. Ik neem altijd een ijsschepje en zet daarmee bolletjes op het bakpapier. Ze blijven zo meer vocht bevatten en zijn dan gewoon zacht als je ze doormidden scheurt. Ik bak ze ook altijd op 175 graden C. en dan zo'n 10 minuutjes. Als jij dit ook hebt gedaan kan het daar niet aan liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100