Kun je het restant van geklaarde boter (eiwit vooral) nog ergens voor gebruiken?

Ik bedoel bij het bereiden van een gerecht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik maak er wel eens een soort toetje van dat lekker smaakt. Je moet er wel kikkererwtenmeel voor hebben (ook wel 'besan' geheten) omdat dit lekker nootachtig smaakt als het even geroosterd wordt. Je kan het ook zelf van gedroogde kikkererwten even malen. In de pan waarin je de boter geklaard hebt, doe je wat kikkererwtenmeel samen met het afgeschepte residu van de ghee. Op medium vuur rooster je zo het meel even tot de rauwheid weg is. Je kan evtl. wat water erbij doen tijdens het bakken. Als alles gegaard is kan je er suiker, kokosnoot en kardemom doorheen doen. Alles even goed doorroeren en klaar is het schoteltje. Ik schraap het residu ook wel eens van de bodem en doe er alleen wat suiker bij, dan is het ook lekker weglepelen! Ik gooi het nooit weg!

Op deze vraag kan een heel kort antwoord gegeven worden: "Neen" Het restant van geklaarde boter is in de keuken niet meer bruikbaar maar je kan het wel nog aan sommige dieren voeren zoals daar zijn varkens, kippen enz..... Tenminste dat doe ik ermee, en de kippen vinden het blijkbaar wel lekker want ze pikken alles mooi uit hun bakje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100