Een heerlijke variant op de bekende rijstepap is deze;
1 pot kersen,
500 ml. melk,
iets zout,
100 gr. dessertrijst,
4-5 el. suiker,
2 eieren,
1 zakje vanillesuiker,
250 gr. magere kwark,
2 el. + een beetje boter,
kaneelsuiker.
Laat de kersen goed uilekken en dep ze wat droog.
Breng de melk + een snufje zout aan de kook in een hoge pan.
Voeg de rijst en 2 eetl. suiker toe en laat afgedekt zo`n 35-40 min. zachtjes koken. laat de pap een half uurtje afkoelen.
Roer 2 -3 el. suiker en de vanillesuiker door de eieren en voeg hier de pap,de kwark en de kersen aan toe. Roer alles door elkaar tot een geheel. verdeel de pap over 6-8 ovenvaste bakjes of 1 grote ovenschaal. Verdeel nu vlokjes boter over de bakjes
Bak de rijstepap nu 20-30 min in een voorverwarmde oven van 200 graden. Strooi kaneel gemengd met suiker over de warme schaaltjes. Dit is zowel warm als koud errrug
lekker!