Moet je bij het bakken van speklappen in een pannetje olie toevoegen?

Of moet je het in zijn eigen vet laten bakken? En hoog vuur of laag vuur? Het gaat hier om bakken zonder toevoegen van andere ingrediënten. Dus geen recepten graag. Danku.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Je moet nooit olie of vet gebruiken bij het bakken van speklappen. Wat er namelijk gebeurt als je dat wel doet is, dat speklappen gaan 'koken', terwijl ze in eigen vet moeten bakken. En door dat koken worden speklappen op den duur hard ipv knapperig. Maak de pan goed heet en leg de speklappen er in. Je ziet dat het eigen vet al snel smelt en dit mooi een knapperig korstje geeft. Het lekkerst is om speklappen te grillen.

Ik zouo een beetje olie of boter verhitten. Maar als je anti-aanbak pan gebruikt moet het ook zonder toevoeging van boter of vet kunnen. Ben je op zoek naar recxepten of heb je die al ;)

In een tefalpan hoef je helemaal niets toe te voegen en dat de keuken totaal ondergespetterd raakt klopt niet. Ook ik bak wel eens een speklapje, lekker toch, maar hoef daarna echt niet te gaan soppen. Je moet het vuur niet te hoog zetten en dan gaat het lukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100