Bestaat er een melkchocolade reep van rauwe cacao?

Bestaan er melkchocolade repen die van rauwe cacao (bestandsdelen) zijn gemaakt?

Of is het mogelijk om er zelf een te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze repen bestaan daadwerkelijk, maar zijn meestal alleen te vinden in natuur-/reformwinkels. Kijk hier voor een online versie; http://www.biologischetoko.nl/raw-food-producten-kopen/lifebar-plus-choco-green-protein-56230 Ik heb deze afbeelding gekozen omdat je de bestanddelen hier kunt zien. Op de site zelf zijn meerdere soorten te koop. Je kunt ze dus ook zelf maken maar neem dan wel het superfood cacao en niet de cacao uit de doosjes ( Droste bijv.) in de supermarkt. Over het algemeen is dit geen rauwe cacao zoals hij bedoeld is, dus met veel waardevolle stoffen. Zelf maken; Neem rauwe organische cacaopoeder die te koop is bij 'de Tuinen' of andere reformzaken of gezondheidswinkels. Let erop dat er altijd 'rauwe cacao'op de verpakking staat. Je moet ook zorgen dat je kokosolie (vet) in huis hebt, om de cacao in op te lossen, een natuurlijke zoetstof of suiker en natuurlijk nootjes, gedroogd fruit, kokosrasp of wat je erin wilt hebben. Smelt in een pannetje 30 gr. kokosvet zodat het vloeibaar wordt. Roer daar dan 50 gram rauwe cacao door en evtl. zoetstof of suiker. Dat is het! Smeer de chocolade uit op een stuk bakpapier of leg het in een vormpje waarin je een reep kunt maken. Duw er dan noten of stukjes noot in of stukjes gedroogd fruit (cranberries, abrikoosjes, rozijntjes enz) Druk het er goed in en strooi er evtl. wat kokosrasp over. Zet dan in de koelkast om op te stijven. Het duurt wel minstens een uur voor hij goed genoeg is om in stukjes te snijden. Toegevoegd na 11 minuten: Voor melkchocolade zal je aan de kokosolie dan ook volle melkpoeder moeten toevoegen. Je kunt uiteraard ook 100 gr. cacaoboter boven heet water laten smelten en er dan 25 gr. cacaopoeder, 90 gr, volle melkpoeder, snufje zout, vanillearoma en 145 gr. poedersuiker aan toevoegen. Je kunt dit dan als bonbons in een choclademal laten opstijven. Toegevoegd na 3 uur: Bij mijn weten is er geen melkchocolade variant met rauwe chocolade. Het gezondheidsaspect zou daarmee verloren gaan en er wordt meestal gerefereerd aan het feit dat ze vrij van melk, soja en gluten zijn. De ingrediënten zijn ook altijd 100% biologisch en er zit ook geen 'verkeerde' suiker in. Je zult hem dus zelf moeten maken. Denk er wel om dat je met mate ervan eet, want veel rauwe cacao is ook weer niet goed. Looi- en oxaalzuur die in cacao zitten, roven ook weer ijzer, calcium en eiwitten en die heb je toch nodig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100