Wie heeft het recept voor een lekkere Surinaamse Roti?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is eeeeeeecht lekker, eet smakelijk! Surinaamse roti en massalakip Dit Surinaams recept is genoeg voor 5 mensen (de hoeveelheden in verhouding aanpassen bij meer/minder eters) . Voor de marinade 3 teentjes fijngeneden knoflook 3 á 4 eetlepels massala poeder 2 eetlepels olijfolie zout Voor het hoofdgerecht kip in stukken (ik gebruik meestal borrelhapjes, de bovenarmen van de vleugeltjes) 1 grote gesnipperde ui 1 Madame Jeannette of een paar rode pepers een thee-ei om de Madame Jeannette gesneden in te doen 5 medium aardappels 5 hardgekookte eieren wat water evt. een bouillonblokje plus zout en peper Bijgerechten 1 pond verse kousebanden of - indien niet verkrijgbaar - sperciebonen roti-pannenkoeken (roti blanco) Bereiden Maak een mix van olie, knoflook, zout en massala. Voeg de kip toe en marineer het gedurende minimaal 3 uur. Braadt het vlees aan tot het bruin is en voeg de ui toe. Voeg wat water toe tot het onderstaat en zet het vuur zachter. Hang het thee-eitje met de Madame Jeannet er in en laat alles zachtjes pruttelen voor ongeveer 30 minuten. Voeg eventueel nog wat extra massala en een bouillonblokje toe voor de smaak. Snij de geschilde aardappels in stukken en voeg aan de kip toe. Maak de kousebanden (of de slabonen) schoon, snij ze in stukken van ongeveer 5 cm en kook ze de laatste 10-15 minuten mee tot ze beetgaar zijn. Pel de eieren. Haal het thee-eitje met de Madame Jeanette uit de vleesmix en voeg wat zout en peper aan de saus toe naar smaak. Voeg de eieren toe en laat deze goed warm worden. Leg op elk bord een roti-pannenkoek en doe hierop een schep kip, kouseband, saus en een ei.

Bronnen:
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=...

En als je aan bovenstaande nog wat gepureerde (gekookte) pompoen toevoegt is-ie helemaal af!

mijn moeder

ingrediënten 1 kilo kipkarbonade of 750 gr kipfilet 50 gr boter 500 gr kousenband 750 gr aardappelen 1 grote ui 1 peper(madame jeanet rood) 5 eetlepels olie 4 eetlepels kerrie madras 3 theel. gem. koriander 2 theel. gemalen komijn(dinten) 2 tenen knoflook 1 kippenbouillon tablet 1 zakje santen of een blikje Bereidingswijze wrijf het vlees in met zout en peper en braad het rondom bruin laat het dan afgedekt 30 min. gaar stoven Intussen de aardappels schillenen in kleine blokjes snijden kousenband schoonmaken en in niet te kleine stukjes snijden ui snijden het pepertje snijden de knoflook fijn hakken Haal de kip uit de pan,en gooi het braadvocht weg Doe olie in de pan en fruit daarin de ui, knoflook,koriander,kerrie,komijn en het pepertje als alles is gefruit doe je de kip erweer bij plus de kousenband en de aardappels ,voeg daarbij een halve ltr. water en de bouillontablet, breng het aan de kook en laat het nog min. een half uur zachtjes stoven Als laatste de santen toevoegen ong. 5 min voordat het klaar is. Serveertips De roti pannenkoeken kan je zelf maken, maar ik gebruik hier de flowertacos voor, ze smaken het zelfde en is wat gemakkelijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100