Hoe krijg je een kaas-uien kruier weer lekker "vers" ?

Ik heb een stuk kaas uien kruier van gister over. Die wil ik graag weer warm maken maar ook weer een beetje zoals toen die vers was. Brood knapperig maar niet hard en bovenkant met de kaas en uien weer een beetje zacht.
In de oven op 180 graden maar hoelang? En moet ik het een beetje vochtig maken? Of een bakje water in de oven erbij zetten?
Bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Strooi er nog wat geraspte kaas over (of als je dat niet hebt een plak kaas die je in heel dunne reepjes hebt gesneden) en zet hem 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Wordt zeker weer lekker.

Zorg dat je oven goed voorverwarmd is op 180 graden. Je kunt het brood even met de plantenspuit licht met wat water bespuiten, maar het hoeft niet perse. Het hoeft slechts op te warmen en niet te bakken. Het water is bedoeld om het brood beter te laten rijzen en te behoeden voor uitdroging. Ook oudbakken pistoletjes of broodjes worden vaak met wat vocht bestoven om ze weer knapperig te krijgen. Dit is met een uien kruier niet direct van toepassing, omdat die al vochtig genoeg is door het beleg. Na een minuut of 4 kijk je eens of het brood warm genoeg is en anders laat je het nog even in de oven opwarmen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100