Waarin verschilt dessertrijst van gewone rijst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dessertrijst is een zoete papperige rijst (of een dikke rijstepap, zou je ook kunnen zeggen), die je apart kan eten, maar die samen met melk ook wordt gebruikt als vulling voor rijstevlaai. Gewone rijst is niet zoet en (wel) droog. Toegevoegd na 8 minuten: Op deze website http://www.lassie.nl/producten/dessertrijst/ staat over dessertrijst: "Dessertrijst neemt tijdens het koken veel vocht op wat de rijst romig, rijk en vol van smaak maakt. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rijstevlaai
http://www.lassie.nl/producten/dessertrijst/

Dessertrijst zijn korrels en de gewoon rijst zijn langwerpig. Je kunt met gewone rijst niet het resultaat behalen dat je met dessertrijst doet, het is er gewoon niet voor gemaakt. De dessertrijst kook je doorgaans met melk en wanneer je het goed doet houdt geen melk meer over en is het of verdampt maar veelal opgezogen door de rijst. Dit is voor desserts maar ik heb ik vaak gegeten met wat kaneel en suiker, de gehaktbal niet te vergeten:).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100