Wat is het verschil tussen een pannekoek, een pancookie en een pancake?

Weet jij het antwoord?

/2500

De verschillen tussen deze drie zijn hetzelfde als de verschillen tussen een pannekoek en een pannekoek. De definitie van een pannekoek is dat het een koek is die in een pan wordt gebakken. Er zijn net zoveel verschillende pannekoeken als er pannekoekbakkers zijn. Recepten verschillen. Er zit wel altijd bloem in, maar verder wel of geen suiker, wel of geen zout, bakpoeder of gist, wel of geen ei, melk of water, etc. Verder kun je hem bakken in elk soort olie, boter, margarine, of zonder dat alles in een tefal pan. Bakken in een ijzeren pan, aluminium pan, onder de grill, etc.

Een pannenkoek is een platte koek, vaak dun, en rond, bereid uit een basis van zetmeel beslag en gekookt op een hete ondergrond, zoals een grillplaat of koekenpan . In Groot-Brittannië, pannenkoeken zijn vaak ongezuurde , en lijken op een crêpe . In Noord-Amerika, is een rijsmiddel gebruikt (meestal bakpoeder ). De Noord-Amerikaanse pannenkoek is vergelijkbaar met een Scotch pannenkoek of een daling scone .

De Amerikaanse versie, de pancake, heeft het formaat van een grote beschuit. Klein, dik en stevig. Ze worden, met drie stuks of meer per persoon, als ontbijt gegeten. Een Nederlandse pannenkoek is groot, dun en slap. Hij wordt gegeten als lunch of (in gezinnen met kleine kinderen) als avondeten. Een pan cookie is geen (onderdeel van een) maaltijd, maar wordt als versnapering gegeten. Het is een plaatkoek die in vierkante blokjes is gesneden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100