Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kun je zien of chocolade van goede kwaliteit is?

Ik snap wel dat je naar het merk kunt krijgen maar is bijvoorbeeld de grofheid ook een indicatie?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Koken
649

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Goede chocolades hebben eerder een roder uitzicht dan zwart
De korrel moet fijn zijn, bij voorkeur zonder luchtbellen
Het oppervlak moet glad zijn met een zijdeachtige glans
De chocolade moet gelijkmatig kunnen afgebroken worden, een knapperige beet hebben en niet te broos of te zacht zijn.
(Lees meer...)
fremar
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ik meende dat goede chocolade ook minder snel smelt. +

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding