Hoe voorkom je het plakken van bladerdeeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het uitrollen van korstdeeg kan het beste plaatsvinden bij een omgevingstemperatuur van 15 tot 18ºC. Het rollen moet in etappes gebeuren, anders zal de deegstructuur beschadigen. Om het plakken te voorkomen gebruik je "stuifbloem", dit is gewone bloem, maar je stuift het over het deeg en de werkplek. Bij het gebruik van stuifbloem dient te worden opgelet. Gebruikt je te weinig, dan zal de bovenste korstlaag ergens aan vastplakken en kapot gaan, bij overdaad zal de receptuur worden verstoord, met als gevolg een stijver deeg dat minder goed bakt.

bloem gebruiken met bloem erop plakt het niet

Wanneer je iets met bladerdeeg wilt maken, dan moet je er voor zorgen dat je het zo snel mogelijk verwerkt. Te lang laten liggen zorgt er voor dat het ontdooit, waardoor het gaat plakken. Maak je er b.v. saucijzenbroodjes of appelflappen van, dan is het verstandig om wat bloem op het aanrecht te strooien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100