Wie kent er een lekker recept met pompoen (niet te flauw)?

Het is nu echt de tijd van pompoenen, maar ik weet eigenlijk geen lekker recept ermee. Pompoensoep wordt veel gemaakt, maar wordt ook al snel te flauw. Wie kent er een lekker recept met pompoen, soep of iets anders, maar niet te flauw? Wat combineert lekker met pompoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pompoen maaltijdsoep Een heerlijke maaltijdsoep die altijd succes heeft. Lekker met stokbrood of ciabatta. Ingrediënten ■600 gr. pompoenvruchtvlees ■7,5 dl. vleesbouillon ■4 bosuitjes ■2 eetlepels boter ■zure room ■Parmazaanse kaas ■bieslook Bereiding Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes en kook het gaar in de vleesbouillon. Pureer de pompoen vervolgens met de staafmixer tot een gladde massa. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes en fruit ze in de boter. Roer dit door de pompoensoep en warm nog even goed door. Schenk de soep op de borden en garneer elk bord met een eetlepel room, wat Parmezaanse kaas en de bieslook.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/...

Ik heb een lekker pittig pompoensoepje voor je, lekker en zo klaar. Ik kopieer het recept van mijn site, hoop dat het lukt. Pompoensoep ála Loes 1 mooie oranje pompoen (grootte maakt niet uit) 2 uien Groentebouillon 1blaadje laurier 2 thl. Tijm 2 thl. Italiaanse kruiden 2 tenen knoflook Soja room Vers gemalen peper Event. Zout Boen de pompoen onder de kraan schoon en snij de oneffenheden er af Je hoeft een oranje pompoen niet te schillen !! Snij hem doormidden en haal de pitten er met een lepel uit Snij hem dan in grove blokken, zo ook de uien Doe in een soeppan wat olie en fruit de uien even aan Voeg de pompoen toe en roerbak die even mee Doe er zoveel bouillon bij zodat de pompoen ong. 2 vingerkootjes onder staat Als laatste doe je er de kruiden – uitgeperste knoflook – peper en laurier in Laat dit alles ong. 15 – 20 min zachtjes prutten totdat alles gaar is Haal dan de laurier er uit en maak alles fijn met een staafmixer of blender Proef of hij zout genoeg is en doe er als laatste een flinke scheut soja room in. Dit is een stevige maaltijdsoep Lekker met een volkoren pistoletje (kruiden)geiten kaas!!! Toegevoegd na 37 seconden: YES, gelukt :)

Hier heb je wat ideeën. http://www.goeievraag.nl/vraag/pompoentjes-behalve-soep.24471

Frituur de pompoen, heerlijk is dat... Snij de pompoen, dep de stukjes in een tikje zout... Frituur ze een paar minuutjes... in 180° C Olijfolie... Laten uitlekken... En dan Devos Lemmens Citoen mayonnaise erbij... Een paar balletjes indiaas gekruid lamsgehaktballetjes erbij... en een beetje eigengemaakte linzensoep (dal) met verse koriander maakt het compleet...

Gestoofde pompoen met gezouten vlees Ingredienten 25 gram gezouten vlees (varkensvlees) 25 gram rundvlees 1 limoen 1 kopje water 300 gram pompoen 1 aardappel 1 zoete aardappel 1 grote ui 1 takje selderij 1 eetlepel margarine 0,5 eetlepel bruine suiker kaneel nootmuskaat peper knoflook naar smaak Bereidingswijze Het vlees wassen met limoen. De pompoen, de aardappel, de ui en de selderij schoonmaken en snijden. Daarna de pompoen, de aardappelen, de ui, de selderij, de margarine, de bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, peper en de knoflook toevoegen en 20 minuten op een kleine vlam laten koken. Het gestoofde vlees met de pompoen in een schaal opdienen (persoonlijk zou ik de pompoen korter koken dan de aardappels anders wordt het moes)

Bronnen:
mijnreceptenboek.nl/recept voor 1 persoon

Gevulde pompoen. 2 eetl. olijfolie, 1 gesnipperde ui, 150 gr. zilvervliesrijst, 50 gr. blanke rozijnen, 4 takjes tijm, 150 gr. Gorgonzola kaas in stukjes, 1 pompoen ( ca. 1,2 kg.) Verwarm de olie in een pan, bak hierin de ui. Voeg de rijst, de rozijnen en 3oo ml. water toe.Breng aan de kook en laat de rijst op laag vuur in 8 min. gaar worden. Ris de blaadjes tijm v.d. takjes en schep door de rijst. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant v.d.pompoen ( ong. 10 cm.) Deze gebruik je later als deksel. Verwijder de zaadjes en de draderige binnenkant met een lepel. vul de pompoen met de rijst en leg de deksel erop. Zet de pompoen 45 min. in de oven, tot hij gaar en zacht is. Zet de pompoen op tafel. verdeel de rijst over de borden en schep de binnenkant v.d. pompoen mee. Als hoofdgerecht kun je hem eten met brood en een frisse salade van eikenbladsla met sladressing balsamico (fles)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100