Mijn zelfgemaakte confituur is te zoet,als je minder geleisuiker gebruikt gaat hij dan wel voldoende opstijven?

Recept 800gr kleine gele pruimen, 2appels, 425 gr geleisuiker,halve citroensap,3zakjes vanillesuiker, 3tl vanilleextract. Dit zorgt voor lekkere jam, maar naar mijn smaak veel te zoet. Wat nu meer fruit zelde hoeveelheid suiker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je hebt wel de voorgeschreven hoeveelheid geleisuiker nodig anders stijft het echt onvoldoende op. Maar je kunt het prima minder zoet maken door in plaats van sap van een halve dat van een hele citroen te nemen. En een zakje vanillesuiker minder, dus twee in plaats van drie. Het zou best eens kunnen dat de confituur daarna precies voldoet aan jouw zoetheidswens!

als je in verhouding minder suiker gebruikt en bang bent dat het te vloeibaar blijft, kun je Pec-plus (pectine, een geleermiddel) toevoegen. En anders misschien een zetmeel om het te binden. Succes en eet smakelijk!

Jaciem heeft gelijk met het toevoegen van pectine. Je kan echter ook een gelatineblad/poeder toevoegen. Of wat agar-agar, dan kan je ook met minder suiker een lekkere en toch stevige gelei maken. Doe ik ook al vele jaren en mijn gelei's worden door mijn familie zeer geapprecieerd. Smakelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100