Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoelang moet ik varkensvlees bakken dat op dezelfde plek heeft gelegen als rauwe kip?

Diezelfde plek = een glasplaat die ik gebruik als snijplank.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Koken
781

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Even lang als je normaal zou doen. Het gaat vooral om de hitte, die belangrijk is om bacteriën te doden. Zorg er dus voor dat je voldoende heet bakt.
(Lees meer...)
9 jaar geleden
Antoni
9 jaar geleden
Lijkt mij prima!
Ivana
9 jaar geleden
Varkensvlees braad je, dat bak je niet.
Ja de hitte is belangrijk, maar vooral ook de duur van het bakken.

Belangrijk is dat je het d.o.o.r.-bakt, dus door en door gaar, niet roze van binnen. Als je twijfelt, pak dan een schoon mes en snijdt het op meerdere plekken [de dikste plekken] door en kijk voor de zekerheid of de kleur goed is.
[Zou het biefstuk zijn, zou je het niet rood of roze mogen bakken maar dóór dus. ]
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Je zegt het zelf al : "De meeste bacteriën..." Dus doorbakken is echt veiliger.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding