Hoe maak ik een lekker zoete kipfilet (heel, niet stukjes)?

Met alledaagse producten die je over het algemeen thuis hebt staan.
Voor bij de bittere witlof

Weet jij het antwoord?

/2500

De kipfilet eerst marineren in zoete ketjapsaus. Dan uitgelekt eerst bakken in (sesam)olie, de ketjapsaus er weer bij doen en de inhoud van een blikje tomatenpuree en dat aanvullen met heet water tot de filet onder vloeistof staat. Het geheel laten sudderen tot de kip gaar is. De saus verder op smaak brengen met keukenkruiden en eventueel nog wat honing of suiker (als het nog niet zoet genoeg is).

Kipfilet in een zoete marinade Voorbereiding Maak een marinade van de olijfolie, ketjap, ketchup, geperste knoflook, honing (en eventueel wat kipkruiden). Gebruik de hoeveelheden naar eigen inzicht. Leg de kip er ongeveer 15 minuten in om te marineren. Bereidingswijze Bak de gemarineerde kip in een pan met verhitte olijfolie. De rest van de marinade kan eventueel gebruikt worden om een jus te maken. Voeg daarvoor nog wat water en de rest van de marinade toe, en bind de jus eventueel met een beetje allesbinder.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/recepten/1145255/Zoete-kip

Mijn toprecept is kip met mango of ananas. Kipfilets zachtjes bruin bakken met halve maantjes ui, stukjes mango of ananas( kan ook uit blik, uitgelekt) toevoegen en mee laten sudderen, eventueel een beetje water toevoegen. Schep bruine suiker erbij en als je het in huis hebt, een scheut rum (het lekkerst) of jenever, wodka of whisky. De alcohol vervliegt. Peper toevoegen, liefst ook wat cayennepeper en als je het hebt ook een beetje piment(poeder). Halve citroen uitpersen en ook een beetje citroenrasp toevoegen. Limoentje kan ook. Dat alles is in 20 minuten klaar. Nu ik er over nadenk, moet dit recept ook prima gaan met een wat hardere soort appel of peer. Met een stevige banaan- op het allerlaatst toevoegen, want anders pap, wordt het ook heerlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100