is een ei wel goed na 3 minuten in de magnetron?

Ik heb net cake in een mok gemaakt, alleen daar moet wel 1 rauw ei in. Nou moet die daarna voor 3 minuten in de magnetron maar is dat ei dan wel goed genoeg verwarmd zodat het gewoon veilig is?? (i.v.m salmonella dus)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na 3 minuten is het ver genoeg doorverhit. De kans dat er nog salmonella in zit is zo klein, dat het wel als 'veilig' beschouwd kan worden. Zet maar eens enkel een ei in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Bij ons is hij na 20 seconden al door-en-door gestold. Ik bak al jaren m'n eieren in de magnetron. Eiwit stolt bij 63 graden, dooier bij 68. Salmonella gaat zeer snel dood bij temperaturen boven de 55 graden. Toegevoegd na 3 minuten: Boven de 70 zit je sowieso goed, en dat haalt een magnetron makkelijk in 3 minuten mits de cake niet te groot is. Maar dan zou hij ook niet gaar zijn

Een zacht gekookt ei is toch ook maar 3 minuten? Of vergis ik me (ik eet ze nooit zachtgekookt) Maar 3 minuten in de magnetron is prima tegen de salmonella. Ik ben wel benieuwd naar dat recept trouwens

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100