Wat is er mis met mijn wafelijzer?

Recept voor deeg zoals gebruikelijk, alleen krijg ik de wafels in het ijzer niet gebakken; ze plakken aan de pan en worden niet dik.....als ik het ijzer open doe zit er alleen vastgekoekt deeg.
Ook verschillende temperaturen geprobeerd, ook dit werkt niet. Kan het zijn dat de aanbaklaag versleten is, of misschien de thermostaat kapot ofzo?
Voorheen nooit problemen gehad met dit ijzer....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt alsof het ijzer niet op temperatuur is, voordat het beslag erin komt. Vanzelfsprekend voor gebruik een beetje invetten. Als de aanbaklaag versleten is, zie je dat duidelijk (de laag is niet meer glad). Vaak gaat de aanbaklaag kapot door verkeerd gebruik; harde/scherpe voorwerpen gebruikt en/of schuursponsjes om de wafel(resten) te verwijderen of te heet geworden, zonder beslag erin, zodat de aanbaklaag verbrandt.

Ook wafelijzers hebben niet het eeuwige leven. Het klinkt alsof het ijzer zo als wij dat in onze regio zeggen:uut de tied is.

Kan het zijn dat je te weinig boter , of teveel melk gebruikt? Ik gebruik de volgende , hoeveelheden, ingrediënten, 180 gr. zelfrijzend bakmeel 250 gr. boter 125 gr. witte basterdsuiker vanillesuiker 2 eieren ietsje zout. Daarmee heb ik een goed resultaat. Veel succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100