moet gember geschild worden voor gebruik?

kan de schil mee gerasp/gesneden worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of je gember moet schillen hangt af van welke gember het is. Als je zelf gember kweekt en deze vers gebruikt is het voldoende deze goed te wassen en dan kan je hem zo gebruiken, geraspt of anderszins. Als je je gember in de winkel haalt is deze wel vers maar niet echt kraakvers, dit wil zeggen dat de schil al wat uitgedroogd en dus verhard is. Als je deze gember wil raspen ben je beter dat je hem schilt. Als je hem ergens in doet waar je hem alleen als smaakgever wil gebruiken en hem er voor gebruik terug uithaalt (zoals bijvoorbeeld in glühwein) dan is het voldoende hem eens goed te wassen en in grove stukken te snijden. Mocht je denken dat het telen van gember moeilijk is, niets is makkelijker te telen. Gewoon een stuk gember in een bloempot en laat maar groeien. Wel alle jaren verpotten (in een vrij grote pot) en na een tweetal jaar heb je mooie en oogstbare knollen. De kleinere stukken stop je terug in een pot en dan heb je volgend jaar weer mooie en oogstbare knollen. En zo ga je maar door. Ik ben een zestal jaar geleden hiermee begonnen en nu heb ik steeds mijn eigen voorraadje kraak verse gember steeds klaar voor gebruik. Wel even er aan toevoegen dat ik wel meer dan 1 pot heb staan.

Gember moet je schillen voor je het raspt. Algemeen bekend feit.

Als je het moet raspen wel, maar als smaak maker ka n je een stuk gewoon in tweeën snijden en dan in het gerecht doen ( en het er later uit vissen, dat wel). Ik doe dat altijd, gaat prima. Geschilde stukken gember kan je ook prima invriezen . Dan haal je er per keer een stuk uit het zakje, ideaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100