Als je havermout eerst in de blender doet, verkort je dan de kooktijd?

Ik bedoel dan havermout zoals die van de AH basic

Weet jij het antwoord?

/2500

De havermout basic is al een soort meel, dus waarom zou je dat blenderen? Hij hoeft ook maar 1 minuutje door te koken als je hem in de kokende melk of water doet. Korter kan echt niet al zou het meel superfijn zijn. Het moet wel gaar worden. Je zet water of melk op en brengt het aan de kook. Dan doe je de havermout erin en als de vloeistof dan weer kookt, hoeft hij slechts 1 minuut zachtjes door te koken. Je kunt hem dan al eten. Bedoel je soms de havervlokken? Dan duurt het inderdaad een minuut of zeven voor die gaar zijn als je ze in water of melk kookt. Dan zou je van de vlokken ook meel kunnen maken in de blender. Je mist dan wel wat bite, maar dit kan een keuze zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100