Hoe heet de doorzichtige lichtgebonden saus wat de groenten in China zo lekker zoutig en glanzend maakt?

en hoe bereid ik het?

Dus geen zoet / zure saus maar een zoute

Weet jij het antwoord?

/2500

Tjap tjoi saus? Of zoetzure saus?

Chinese zoetzure saus zie link voor recept

Oester saus. Die is zoet zuur erg lekker.

Ik weet niet of er wel een aparte naam voor is, maar het recept is: Ingredienten: 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel vissaus 1/2 soeplepel suiker 1/2 soeplepel maïszetmeel 6 soeplepels water 1 theelepeltje rijstwijn 1/4 theeleper sesamolie Dit bij elkaar doen en als je de groente hebt gewokt (niet te lang), op het laatst dit mengsel erbij doen totdat het bindt.

Oestersaus, als (zout) antwoord op je vraag. En hier nog een lekker recept zodat je het meteen kunt uitproberen :) 1-2 stronken paksoi 150 gr wortels 150 gr peultjes handvol gedroogde Shi-take paddenstoelen (toko) 2 paprika's handvol diepvries doperwtjes 1 klein blikje maïskorrels handvol cashewnoten (niet gezouten) 1 flinke ui flinke scheut oestersaus (toko) flinke scheut kasripo - pittige ketjapsaus (toko) beetje sambal (naar smaak) 4 eetlepels zonnebloem olie zout zwarte peper Bereiding: De gedroogde (Chinese) paddenstoelen ongeveer 15-30 minuten laten weken. De paksoi in repen snijden. De wortels in schuine plakken snijden. De paprika in lange repen snijden. De peultjes afhalen. De ui snipperen. Verhit de olie en fruit de ui, daarna allereerst de wortels erbij doen. Dit een even bakken, waarna de andere groenten erin kunnen op volgorde van 'gaarbaarheid'. Bijvoorbeeld eerst de Chinese paddenstoelen en als laatste de paprika's. Zorg ervoor dat de groenten knapperig blijven. Vervolgens oestersaus en kasripo erdoorheen doen en op smaak brengen met zout en zwarte peper. Even laten sudderen. Tot slot wat sambal er door heen roeren zodat het een pittige smaak krijgt. Als laatste de cashewnoten er doorheen scheppen. Tip: Je kunt ook allerlei andere groenten erbij doen. Denk aan bloemkool, broccoli, taugé, prei, enz.

Maizena. Aangemaakt met een sterke kippen/vis/groentenbouillon. De bouillon is heel goed van een blokje te maken. Neem een eetl. Maizena en leng dit aan met de bouillon tot je de juiste dikte hebt. Pas op want het bindt in de saus nog verder. Maar dan kan je het weer wat verdunnen met de bouillon.

Hoi, Die licht gebonden saus ontstaat als je het vocht, wat bij het roerbakken vrijkomt, evt aangevuld met wat bouillon licht bind met wat aardappelmeel. Dit geeft, in tegenstelling tot bloem, of maizena een heldere binding. (ook bruikbaar om van vruchtensap een sausje te maken over pudding!) de hartige smaak bij veel Chinese gerechten word veroorzaakt door het gebruik van Ve Tsin, oftewel mononatriumglutamaat, dit is het mono-natriumzout van glutaminezuur, en komt van nature voor in onder andere tomaat, parmesaanse kaas, en moedermelk.

Hoi, Die licht gebonden saus ontstaat als je het vocht, wat bij het roerbakken vrijkomt, evt aangevuld met wat bouillon, of wijn, licht bindt met wat aardappelmeel. Dit geeft, in tegenstelling tot bloem, of maizena een heldere binding. (ook bruikbaar om van bijvoorbeeld vruchtensap een sausje te maken voor over de pudding!) de hartige smaak bij veel Chinese gerechten word veroorzaakt door het gebruik van Ve Tsin, oftewel mononatriumglutamaat, dit is het mono-natriumzout van glutaminezuur, en komt van nature voor in onder andere tomaat, parmesaanse kaas, en moedermelk. en is verkrijgbaar in de Toko (tegenwoordig ook in deb super!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100