wil witlof droog hebben voor een ovenschotel hoe kan dat?

Ik wil gekookte witlof verwerken in een ovenschotel.Er komt, ondanks dat de witlof een tijd heeft uit staan lekken in de vergiet, tijdens het ovenproces veel vocht vrij.
Hoe kan ik voorkomen dat het vocht vrij komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt nu waarschijnlijk de lof te gaar gekookt.Laat het even goed uitlekken, rol ze in kaas en ham, leg in de ovenschaal, bestrooi met paneermeel en leg hier stukjes boter op. Dan in de oven die op 200 C staat, en laat er dan een kostje opkomen. Het is dan niet vochtig meer. Ik zou de witlof in het vervolg niet te gaar koken, maar nog wat hard laten (half gaar dus), anders is het te zacht en te nat als het nog de oven in moet! Dan bereiden zo als jij het wilt en de oven in, dan kan je nog even in de witlof prikken, als deze gaar is, is het klaar! __

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100